Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ένα 60% του πληθυσμού ως παχύσαρκο ή υπέρβαρο. Με την παχυσαρκία να λογίζεται ως ο κυριότερος παράγοντας κινδύνου ανάπτυξης Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2, όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι υποψήφιοι να εμπλουτίσουν το 10% του Ελληνικού πληθυσμού που πάσχει από Σακχαρώδη Διαβήτη. Με τη σειρά του, ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι ένας μείζων παράγοντας κινδύνου για καταστροφικές επιπλοκές της υγείας (ενδεικτικά: καρδιαγγειακά συμβάματα, απώλεια όρασης, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, ακρωτηριασμοί κάτω άκρων).

Γίνεται έτσι εύκολα αντιληπτή η σημασία της ανίχνευσης τυχόν παραγόντων που προάγουν την πρόσληψη βάρους και της κατάρτισης ενός πλάνου απώλειας βάρους.


Άλλο τόσο σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση τυχόν Σακχαρώδη Διαβήτη, όπως και η γρήγορη και σωστή μεταβολική ρύθμιση: το σώμα “θυμάται” τις περιόδους κακής γλυκαιμικής ρύθμισης με αποτέλεσμα την εμφάνιση επιπλοκών ακόμη και μετά από χρόνια.

Έχοντας πολυετή εμπειρία στην διαχείριση διαβητικών ασθενών, βρίσκουμε κάθε φορά μαζί το σωστό μείγμα υγιεινοδιαιτητικών οδηγιών, φαρμακευτικής αγωγής και παρακολούθησης ώστε να πετύχουμε στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα την επιθυμητή γλυκαιμική ρύθμιση και να την διατηρήσουμε μέσα στο χρόνο.

Σε αυτό το πλαίσιο, εγκαταστήσαμε και την στρατηγική συνεργασία με την Eurodiet, ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ένα εξατομικευμένο ιατρικό πρόγραμμα απώλειας βάρους και μακροπρόθεσμης διατροφικής επανεκπαίδευσης που είναι σε θέση κυριολεκτικά να αλλάξει την ζωή σας προς το καλύτερο.